25. март – ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

В СУ „Отец Паисий“, с. Медковец се проведе седмица на търпението по инициатива на РУО- Благоевград. Кулминацията бе в петък, 24. март, когато всеки клас представи своята представа за търпението и неговото приложение в училище. Денят бе изпълнен с множество ролеви игри и инициативи.

5. и 7. клас направиха табла на търпението. 8. и 11. клас направиха два различни вида „Игри на търпението“, в които се включиха ученици от почти всички класове. Играта с балона на търпението-  от осми клас бе изключително забавна за учениците от начален етап, както се в ижда от качените видеа. А играта със загадки и упътвания „Открий наградата“ бе интересна за по-големите ученици от гимназиален и прогимназиален етап. Победител в последната игра, откривател и носител на Купата на търпението и на златен медал за първо място стана Галена Андреева Гошова от 5.клас. Девети клас украсиха стълбището във фоайето с мотивиращи надписи, описващи какво е търпението според тяхното разбиране. От учениците в шести клас бе изработено табло „Какавидата на търпението“, което показва, че търпението може да бъде отгледано у всеки един от нас.

Седмицата бе открита с човешко дърво на търпението, направено от 11. клас. Продължи с тренинг, подготвен от психолога Боряна Петрова, на тема: „Не на агресията – Да на толерантността, търпението и приятелството“  в първи и трети клас на СУ“Отец Паисий“, с. Медковец. Малките ученици разбраха, че търпението е сила, която се възпитава и че с вяра, обич, сдържаност, търпение и уважение се постигат повече добри резултати. Получиха и значка с формата на слънчице, за да са все така добри и усмихнати.

Победителите в отделните игри получиха награди – купа, медали, лакомства.