Ученическо международно обучение за младежко уеб радио по Проект GEAR

От 8 до 11 април в град Сибиу, Румъния се проведе международен ученически обучителен лагер, който бе последната част от подготовката за официалното откриване на Първото международно младежко ромско радио. Лагерът е последният етап от обучението на учениците от България, Румъния, Италия и Белгия по Проект GEAR. В рамките на 4 дни учениците от нашето училище бяха на партньорска среща с връстници от Италия, Румъния и Белгия. Там експерти от Италия ги дообучиха в правенето и работата с уеб радио. Заедно с партньорите си от другите училища, му избраха име – AMORADIO; уточниха какъв трябва да е Play list-а, колко често ще са излъчванията, какво съдържат постовете в социалните мрежи и колко често се публикуват.
Алексей, Ванеса, Борислава, Емилиан, Марчела, Надежда, Виктория, Даниел, Иво, Кристиян и Светла бяха нашите представители в Сибиу. Те се представиха като най-отговорните, най-можещите и най-лъчезарните от всички участващи в Проекта. През трите дена в румънската провинция Трансилвания учениците и техните ръководители имаха по две работни сесие на ден. Работата по задачите беше придружена с много забавление. По този начин учениците от различните държави успяха да се сприятелят и да обменят опит. Независимо от натоварения си работен график имаше и време за разходки и забавления. Всички бяха изключително впечатление от чистотата и уредеността в съседната ни държава, от това как са съхранили сградите си и всичко работи.
Тепърва предстои закупуването на оборудването по Проекта и стартирането на уеб радиото. Учениците го очакват с нетърпение.
Ръководители на Проекта: Станимира Хаджимитова и Нанси Борисова